Gazpacho med smak av lakrits Kall spansk tomatsoppa uppsmakad med lakrits

Ingredienser

  • 0,5 kg tomater
  • 0,5 kg vattenmelon
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gurka
  • 1 liten rödlök
  • 1 stjälselleri
  • 0,5 röd chili
  • 3 msk sherryvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Citron
  • Lakritspulver från Kalabrien

Tillagning

    • 1. Skölj alla grönsaker och skär i bitar. Kärna ur paprika och gurka.
    • 2. Lägg ner grönsakerna i en mixer och mixa med olivolja och sherryvinäger till önskad konsistens
    • 3. Låt gazpachon stå i minst 2 timmar, men gärna 1 dygn, i kylskåp för att dra åt sig ordentligt med smak
    • 4. Smaka av med salt, peppar, citron och lakritspulver från Kalabrien
    • 5. Servera gazpachon kall, gärna med litet tärnad gurka och selleri
    • Tillsätt lakritspulver efter önskad smak. Det kommer garanterat att sätta karaktär på din gazpacho!
Soppan håller sig i kyl upp till tre dagar men fungerar utmärkt att frysa in. På vintern går den även att servera varm men vi föredrar att avnjuta den kall en varm sommardag – ett tips är att hälla gazpachon på termos för att hålla den kall.
Recept: Gazpacho med smak av lakrits Recept: Gazpacho med smak av lakrits