Granola med lakrits och ingefära Visst kan man krydda frukosten med lakrits!
Anneli Andersson
Annelie Andersson driver bloggen Blomster & Bakverk som är en härlig kombination av bakning, vegetariska recept och trädgårdstips - allt illustrerat med vackra bilder.

Ingredienser

  • 250 g (6 dl) havregryn (eller boveteflingor)
  • 150 g (2,5 dl) grovt hackad sötmandel (eller cashewnötter)
  • 45 g (1,5 dl) kokosflingor
  • 2 msk svarta psylliumfrön
  • 3 tsk lakritsgranulat eller lakritspulver
  • 2 tsk mald ingefära
  • 160 g (1,75 dl) vatten
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 75 g (1,5 dl) torkade tranbär
  • 55 g (1 dl) pumpakärnor

Tillagning

    • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
    • 2. Blanda havregryn, mandel, kokos, psylliumfrön, lakrits och ingefära i en bunke.
    • 3. Rör ihop vatten, olja och honung och ringla över den torra blandningen. Vänd om ordentligt så att allt blandas.
    • 4. Häll ut på bakpappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Rör om ett par gånger så att det rostas jämnt.
    • 5. Låt granolan kallna på plåt och tillsätt sedan tranbär och pumpafrön.
    • 6. Rör om och häll på glasburk med tätslutande lock.
Recept: Granola med lakrits och ingefära Recept: Granola med lakrits och ingefära