Kladdkaka med lakritskola och flingsalt Intensiv kladdkaka möter god lakritskola
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd och bloggar på tidningen Hembakats sajt. Där hittar ni en mängd läckra recept.

Ingredienser

Tillagning

    • 1. Klä en springform med bakplåtspapper, sätt ugnen på 175 grader.
    • 2. Smält smöret i en stor kastrull, ta av kastrullen från plattan. Hacka chokladen och smält det i det varma smöret. Vispa ner socker och ett ägg i taget.
    • 3. Blanda mjöl och lakritspulver och sikta ner i smeten, rör om.
    • 4. Fyll formen med smeten och grädda i ca 30-35 min. Låt kakan svalna i formen
    • 5. Koka upp alla ingredienser till lakritskolan till 117 grader. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylen.
Recept: Kladdkaka med lakritskola och flingsalt Recept: Kladdkaka med lakritskola och flingsalt