Lakrits- och chokladfudge Fudge med rejäl lakritssmak
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar på tidningen Hembakats sajt och har skrivit boken Frediks Fika - Bakat med glädje.

Ingredienser

Tillagning

    • 1. Blanda grädde, socker och muscovadosirap i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och koka tills temperaturen når 120 grader. Det tar cirka 25-30 minuter
    • 2. Rör i smör och låt koka ytterligare 2 min.
    • 3. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från värmen och rör i choklad och lakritspulver. Rör tills allt är välblandat.
    • 4. Klä en form på cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll fudgen i formen och låt svalna helt.
    • 5. Skär fudgen i lagom stora bitar, och om du vill kan du rulla de i lite lakritsgranulat för extra lakrits!
Recept: Lakrits- och chokladfudge Recept: Lakrits- och chokladfudge