Lakrits- och hallonpannacotta Traditionell italiensk efterrätt med lakrits
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar på tidningen Hembakats sajt och har skrivit boken Frediks Fika - Bakat med glädje.

Ingredienser

  • Hallonpannacotta
  • 2 dl grädde
  • 2 dl färska eller frysta hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1 gelantinblad
  • Lakritspannacotta
  • 2 dl grädde
  • 2 msk saltlakritspulver från Asien
  • 2 msk strösocker
  • 1 gelatinblad

Tillagning

    • Hallonpannacottan är gjord på halva receptet två gånger för att skapa de olika lagren. Det går utmärkt att bara göra två lager om man vill spara tid.
    • Hallonpannacotta
    • 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
    • 2. Värm upp grädden, hallon och socker i en kastrull, ta av från värmen efter första bubblan. Sila av vätskan för att slippa alla kärnor.
    • 3. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i den varma gräddblandningen tills det är helt upplöst. Häll upp på glas och ställ i kylen i ca 30 minuter och det stelnat lite.
    • Lakritspannacotta
    • 1. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.
    • 2. Blanda grädde, lakritspulver och socker i en kastrull, värm upp och ta av från plattan efter första bubblan. Lös upp gelatinbladet i blandningen.
    • 3. Fyll glassen med lakritspannacottan och låt stelna helt i kylen. Servera med hallon och små maränger och kryddgrönt.
Recept: Lakrits- och hallonpannacotta Recept: Lakrits- och hallonpannacotta