Knäckiga lakritsäpplen Kanderade äpplen på nytt vis
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd och bloggar på tidningen Hembakats sajt. Där hittar ni en mängd läckra recept.

Ingredienser

Tillagning

    • 1. Koka upp socker,grädde, muscovadosirap och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna.
    • 2. Låt sjuda till 124 grader ca 10 minuter. Gör ett kulprov i ett glas vatten om du inte har en termometer.
    • 3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret.
    • 4. Häll blandningen i en mindre värmetålig skål som är lite större än äpplena.
    • 5. Tryck in en gaffel eller träpinne i äpplena och doppa dem i knäcken.
    • 6. Lägg på en liten tallrik eller på bakplåtspapper och låt dem svalna.
Recept: Knäckiga lakritsäpplen Recept: Knäckiga lakritsäpplen