Lakritsmarshmallows Gör ditt eget lakritsgodis
Astrid Clarén
Astrid Clarén går på gymnasiet och jobbar extra på Haupt Lakrits. Astrid gillar att baka och skapa recept - gärna med lakrits.

Ingredienser

  • 2,5 msk gelatinpulver
  • 3 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk Lakritspulver från Asien
  • 2,5 dl ljus sirap
  • 2 nypor salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • solrosolja
  • florsocker

Tillagning

    • 1. Blanda i gelatinpulvret med 1 1/2 dl av vattnet, rör om lite och låt det sedan svälla.
    • 2. Blanda ihop socker, lakritspulver, sirap, salt och de resterande 1 1/2 dl vatten i en kastrull och blanda samman. Låt det smälta och rör runt hela tiden. Koka sockerlagen på 125 grader.
    • 3. När sockerlagen har kokat klart häller du försiktigt över gelatinet. Rör ihop och vispa med elvisp till en beige smet. Det brukar ta ca 10 minuter. Tillsätt vaniljsocker och vispa lite till.
    • 4. Klä en form med ugnsfolie, pensla ordentligt med solrosolja så att smeten inte fastnar när den ska tas loss från formen.
    • 5. Låt stå minst 10 timmar i kylen. Jag tycker att det går lättare att få loss smetten om den får stå i kylen.
    • 6. Ta loss smeten från folien i skär i så stora bitar du vill ha marshmallowsen och rulla bitarna i florsocker.
Recept: Lakritsmarshmallows Recept: Lakritsmarshmallows