Pepparkakscupcakes med lakritsfrosting Lakrits och pepparkaka är aldrig fel
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd och bloggar på tidningen Hembakats sajt. Där hittar ni en mängd läckra recept.

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • Lakritsfrosting
  • 100 g creme cheese
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk Lakritspulver från Kalabrien
  • Eventuellt lite svart pastafärg
  • God Jul-praliner som dekoration

Tillagning

    • 1. Sätt ugnen på 225 grader.
    • 2. Vispa smör och socker poröst.
    • 3. Tillsätt ett ägg i taget och rör om så att allt blandas väl.
    • 4. Blanda vetemjöl med kryddor och bakpulver. Rör ner varvat med mjölken.
    • 5. Fyll muffinsformarna till 2/3 delar och grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 10-12 min. Låt dem svalna.
    • 6. Vispa ihop smör och creme cheese, tillsätt florsocker och lakritspulver och ev. lite svart pastafärg. Vispa till en krämig frosting.
    • 7. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med en lite julkula från Haupt Lakrits!
Recept: Pepparkakscupcakes med lakritsfrosting Recept: Pepparkakscupcakes med lakritsfrosting