Mjuk pepparkaka med lakrits Lakrits passar jättebra in bland pepparkakskryddorna
Sofie Nilsson
Sofie Nilsson är konditor och känd från TV-programmet Dessertmästarna där hon kom två. Hon har även tävlat med juniorkocklandslaget.

Ingredienser

Tillagning

    • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
    • 2. Vispa ägg och socker fluffigt.
    • 3. Riv mandelmassan och vispa ner.
    • 4. Blanda mjöl och bakpulver.
    • 5. Smält smör, sirap och kryddor. Kyl ner med mjölken.
    • 6. Vänd ner kryddblandningen och mjölet om vart annat till en slät smet.
    • 7. Smöra en form ordentligt och fyll upp smeten.
    • 8. Skjuts in i ugnen i ca 30 - 40 minuter tills du kan sticka ner en sticka och ingen kladdig smet fastnar.
    • 9. Låt svalna innan du avnjuter din goda kaka.
Ta hälften om du vill att smaken ska vara lite mer subtil. Att använda det asiatiska lakritspulvret ger en direktsmak medan smaken från det kalabriska lakritspulvret kommer efteråt. Så det finns många fördelar mer att använda både och. Den här mjuka pepparkakan blir lite mindre luftig men extra saftig av mandelmassan.
Recept: Mjuk pepparkaka med lakrits Recept: Mjuk pepparkaka med lakrits