Paleobollar med lakrits
Nyttigt recept på paleobollar med rejäl smak av lakrits

Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd och bloggar på tidningen Hembakats sajt. Där hittar ni en mängd läckra recept.
Ingredienser
- 200 g färska urkärnade dadlar
- 150 g osaltade cashewnötter
- 1 dl kokosflingor
- 3 msk kakao
- 1 msk Lakritspulver från Asien
- 2 msk sm kokosolja
- Lakritspulver eller lakritsgranulat att rulla bollarna i
Tillagning
- 1. Kärna ur och hacka dadlarna grovt
- 2. Mixa nötterna grovt i en matberedare/mixer. Rosta nötpulvret lätt i en torr stekpanna.
- 3. Låt nötterna svalna och tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar.
- 4. Rulla degen till små bollar och rulla dem i lakritspulver eller lakritsgranulat, sedan är det bara att njuta!