Saffransbiscotti med mandlar och mjuk saltlakrits Italiensk skorpa med svensk lakrits
Sofie Nilsson
Sofie Nilsson är konditor och känd från TV-programmet Dessertmästarna där hon kom två. Hon har även tävlat med juniorkocklandslaget.

Ingredienser

Tillagning

    • Sätt ugnen på 160 grader.
    • Knåda ihop alla ingredienser utom mandlarna och lakritsen till en ganska kladdig deg.
    • Knåda sist in mandlarna och lakritsen.
    • Dela degen i tre lika långa längder och rulla ut dem på en plåt.
    • Pensla med ägg.
    • Baka till en ljus, gyllene färg i ca. 10 minuter men tiden kan variera från ugn till ugn.
    • Låt svalna.
    • Sänk ugnen till 100 grader.
    • Skär upp och torka i ugnen tills biscottin är helt torr.
    • Förvara i burk om det blir några över.
Recept: Saffransbiscotti med mandlar och mjuk saltlakrits Recept: Saffransbiscotti med mandlar och mjuk saltlakrits