Sill med smak av lakrits, chili och havtorn
Snabb och enkel inläggning av sill med spännande smakkombinationer
Ingredienser
- "1 burk inläggningssill
- 2 dl crème fraiche
- 1,5 tsk Lakritspulver från Kalabrien
- 2 tsk frystorkade havtorn (finns att köpa i välsorterade butiker, hälsokost- och delikatessaffärer)
- 0,5 tsk chili flakes
- 0,5 röd chili
- rivet skal av 0,5 citron
Tillagning
- 1. Skölj sillen i kallt vatten och torka av den. Skär i bitar efter önskad storlek.
- 2. Vispa upp crème fraichen för lättare konsistens
- 3. Blanda crème fraiche, lakritspulver, havtorn, chili flakes, röd chilli och citron.
- 4. Blanda försiktigt i sillen.
- 5. Låt sillen stå i två dygn för att dra åt sig ordentligt med smak!
Den färdiga sillen håller en vecka i kylskåp om man är noga med att inte låta den stå framme för länge – ett tips är att lämna den stora byttan i kylen och ställa fram en mindre mängd på bordet.
Tips: Servera sillen rumstempererad!