Sill med smak av lakrits, chili och havtorn Snabb och enkel inläggning av sill med spännande smakkombinationer

Ingredienser

  • "1 burk inläggningssill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 tsk Lakritspulver från Kalabrien
  • 2 tsk frystorkade havtorn (finns att köpa i välsorterade butiker, hälsokost- och delikatessaffärer)
  • 0,5 tsk chili flakes
  • 0,5 röd chili
  • rivet skal av 0,5 citron

Tillagning

    • 1. Skölj sillen i kallt vatten och torka av den. Skär i bitar efter önskad storlek.
    • 2. Vispa upp crème fraichen för lättare konsistens
    • 3. Blanda crème fraiche, lakritspulver, havtorn, chili flakes, röd chilli och citron.
    • 4. Blanda försiktigt i sillen.
    • 5. Låt sillen stå i två dygn för att dra åt sig ordentligt med smak!
Den färdiga sillen håller en vecka i kylskåp om man är noga med att inte låta den stå framme för länge – ett tips är att lämna den stora byttan i kylen och ställa fram en mindre mängd på bordet. Tips: Servera sillen rumstempererad!
Recept: Sill med smak av lakrits, chili och havtorn Recept: Sill med smak av lakrits, chili och havtorn