Sill med smak av lakrits, fänkål och citron Ett enkelt inläggningsrecept med klassiska smaker som fänkål och citron varvat med lakrits

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill (420g)
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1,5 tsk Lakritspulver från Kalabrien
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 tsk anisfrön
  • 0,5 fänkål (gärna med dillen kvar)
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten morot
  • rivet skal av 1 citron

Tillagning

    • 1. Skölj sillen i kallt vatten och torka av den. Skär i bitar efter önskad storlek.
    • 2. Koka ihop en 1-2-3 lag av ättika, socker, vatten, lagerblad, kryddpepparkorn och anisfrön. Låt svalna.
    • 3. Skiva fänkål, rödlök och morot tunt. Spara gärna fänkålsdillen. Riv skalet av en citron.
    • 4. Varva fänkål, sill, lök, morot, citron, fänkålsdill och lakritspulver. Låt sillen stå i två dygn för att dra åt sig ordentligt med smak!
Den färdiga sillen håller en vecka i kylskåp om man är noga med att inte låta den stå framme för länge – ett tips är att lämna den stora byttan i kylen och ställa fram en mindre mängd på bordet.
Recept: Sill med smak av lakrits, fänkål och citron Recept: Sill med smak av lakrits, fänkål och citron