Cookies and Cream-mousse med saltlakrits
Sött och salt I perfekt harmoni
(4 portioner)
Ingredienser
- Mousse
- 15 stycken Oreo-kex, brutna i mindre bitar
- 5 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl florsocker
- Garnering
- 4-6 Oreokex, grovkrossade
- Haupt Lakrits Svenskjävlar
Tillagning
- 1. I en skål lägg Oreokex och häll vispgrädden över.
- 2. Plasta in och ställ i kylskåp över natten eller i minst 6 timmar.
- 3. Vispa smeten fluffigt. Tillsätt vanilj- och florsocker. Vispa jämnt.
- 4. Skiva lakritsen i bitar.
- 5. I fyra glasburkar eller skålar fördela 2/3 delar av dem krosade Oreokexen.
- 6. Varva moussen och lakrits i glasen.
- 7. Förvaras i kylskåp till servering.
- 8. Håller i upp i 3–4 dagar.
PRODUKTER I RECEPTET
VÄRLDENS SALTASTE LAKRITS
Lakrits
79kr