Cookies and Cream-mousse med saltlakrits

Sött och salt I perfekt harmoni
(4 portioner)
Simona Muntean

Simona Muntean

"En sockerkaka behöver aldrig se tråkigt ut" - det är hennes bakfilosofi. På sin blogg Cookies and Sweets bjuder hon på smarriga bakverk, enkelt dekorerade och i härliga bilder. Vi äter trots allt först och främst med ögonen. Är just nu aktuell med sin första bakbok - Simonas Söta

Ingredienser

  • Mousse
  • 15 stycken Oreo-kex, brutna i mindre bitar
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • Garnering
  • 4-6 Oreokex, grovkrossade
  • Haupt Lakrits Svenskjävlar

Tillagning

  • 1. I en skål lägg Oreokex och häll vispgrädden över.
  • 2. Plasta in och ställ i kylskåp över natten eller i minst 6 timmar.
  • 3. Vispa smeten fluffigt. Tillsätt vanilj- och florsocker. Vispa jämnt.
  • 4. Skiva lakritsen i bitar.
  • 5. I fyra glasburkar eller skålar fördela 2/3 delar av dem krosade Oreokexen.
  • 6. Varva moussen och lakrits i glasen.
  • 7. Förvaras i kylskåp till servering.
  • 8. Håller i upp i 3–4 dagar.
Cookies and Cream-mousse med saltlakrits

PRODUKTER I RECEPTET

Haupt Lakrits Studios

Svenskjävlar!

79.00kr