Hallon- och saltlakritspavlova

Marängklassiker med Svenskjävlar!
Emma Brink Rask

Emma Brink Rask

I sin blogg Brinken Bakar bjuder Emma Brink Rask på bakverk och desserter som ofta är inspirerade av proffsen men med instruktioner och tips så att alla baka dem hemma i sitt kök.
Hennes första bakbok, Baka & Spritsa, finns ute i handeln nu.

Ingredienser

  • Marängnästen
  • 100 g äggvita (ca 3 st)
  • 220 g florsocker (3,5 dl)
  • 1 tsk pressad citron
  • Hallonsås
  • 125 g hallon
  • 20 g florsocker (2 msk)
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • Haupt Lakrits Svenskjävlar

Tillagning

  • Sätt ugnen på 130 grader varmluft (150 grader vanlig).
  • Häll alla ingredienser till marängen i en metallskål och värm över ett vattenbad.
  • Rör hela tiden och när det når 50-60 grader så tar du marängen från värmen och vispar den på medelhastighet tills marängen svalnat.
  • Spritsa eller klicka ut 6-8 marängnästen på ett bakplåtspapper på en plåt. Gör en grop i dem med en sked.
  • Sätt in i ugnen och grädda i 5 minuter och sänk sedan temperaturen till 80 grader varmluft (100 grader vanlig ugn) och grädda i 45 minuter till.
  • Ta sedan ut plåten och låt marängen svalna helt. Det här kan du göra någon dag innan servering.
  • Mixa och sila hallonen och blanda dem med florsockret.
  • Vispa grädden lätt, fyll marängen och ringla hallonsås över.
  • Skiva lakritsen i bitar och strö över varje bakelse.
Hallon och saltlakritspavlova

PRODUKTER I RECEPTET

Haupt Lakrits Studios

Svenskjävlar!

79.00kr