Belgiska lakritsvåfflor med lakritsgrädde

Härliga våfflor med mycket smak
Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar hos Allas och har skrivit flera böcker om bakning.

Ingredienser

Tillagning

  • 1. Blanda alla torra ingredienser i en skål och ställ den åt sidan.
  • 2. Vispa äggen lätt i en annan skål och blanda i smör och filmjölk och tillsätt vätskan till mjölblandningen. Rör om ordentligt.
  • 3. Grädda våfflorna i ett smort våffeljärn tills de är gyllenbruna.
  • 4. Vispa grädden med lakritspulvret.
  • 5. Servera gärna med färska bär
Belgiska lakritsvåfflor med lakritsgrädde - Härliga våfflor med mycket smak

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Kalabrien

105.00kr

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Asien

90.00kr