Chokladbrownies med salt lakritsfluff

Fluffade Svenskjävlar!
(9 bitar)
Maria Culha

Maria Culha

Maria Culha driver bakbloggen CakeByMary, och här bjuds det på allt från klassiska bakverk, gärna med en liten twist, till det senaste inom bakning. Med sina enkla och spännande recept, samt inspirerande bilder vill hon locka fler till den underbara bakvärlden.

Ingredienser

  • Salt lakritsfluff
  • 80 g Svenskjävlar! från Haupt Lakrits
  • 3 dl vispgrädde
  • Chokladbrownie
  • 125 g smör
  • 125 g mjölkchoklad
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 1/2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • färska hallon alt. frystorkade hallon

Tillagning

  • Hacka lakritsen i små bitar. Hetta upp grädden utan att låta den koka.
  • Häll i godiset och rör tills allt har smält.
  • Låt blandningen kallna helt i kylen, minst 6 timmar men gärna över natten.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält chokladen i en kastrull.
  • Hacka chokladen.
  • Ta av kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen.
  • Rör om tills chokladen har smält helt, och rör sedan i de övriga ingredienserna.
  • Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd form, ca 21x21 cm.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
  • Låt kakan kallna helt, gärna i kylen.
  • Ta ut fluffblandningen ur kylen och vispa upp den tills den är tjock och krämig.
  • Spritsa eller bred lakritsfluffet över brownien.
  • Dekorera med hallon.

PRODUKTER I RECEPTET