Chokladbrownies med salt lakritsfluff
Fluffade Svenskjävlar!
(9 bitar)
Ingredienser
- Salt lakritsfluff
- 80 g Svenskjävlar! från Haupt Lakrits
- 3 dl vispgrädde
- Chokladbrownie
- 125 g smör
- 125 g mjölkchoklad
- 3 ägg
- 3 1/2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 3 1/2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- Garnering
- färska hallon alt. frystorkade hallon
Tillagning
- Hacka lakritsen i små bitar. Hetta upp grädden utan att låta den koka.
- Häll i godiset och rör tills allt har smält.
- Låt blandningen kallna helt i kylen, minst 6 timmar men gärna över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen i en kastrull.
- Hacka chokladen.
- Ta av kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen.
- Rör om tills chokladen har smält helt, och rör sedan i de övriga ingredienserna.
- Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd form, ca 21x21 cm.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
- Låt kakan kallna helt, gärna i kylen.
- Ta ut fluffblandningen ur kylen och vispa upp den tills den är tjock och krämig.
- Spritsa eller bred lakritsfluffet över brownien.
- Dekorera med hallon.
PRODUKTER I RECEPTET
Lakrits
79kr