Gazpacho med smak av lakrits
Kall spansk tomatsoppa uppsmakad med lakrits
(6 pers)
Ingredienser
- 0,5 kg tomater
- 0,5 kg vattenmelon
- 0,5 dl olivolja
- 1 röd paprika
- 1 gurka
- 1 liten rödlök
- 1 stjälselleri
- 0,5 röd chili
- 3 msk sherryvinäger
- Salt
- Peppar
- Citron
- Lakritspulver från Kalabrien
Tillagning
- 1. Skölj alla grönsaker och skär i bitar. Kärna ur paprika och gurka.
- 2. Lägg ner grönsakerna i en mixer och mixa med olivolja och sherryvinäger till önskad konsistens
- 3. Låt gazpachon stå i minst 2 timmar, men gärna 1 dygn, i kylskåp för att dra åt sig ordentligt med smak
- 4. Smaka av med salt, peppar, citron och lakritspulver från Kalabrien
- 5. Servera gazpachon kall, gärna med litet tärnad gurka och selleri
- Tillsätt lakritspulver efter önskad smak. Det kommer garanterat att sätta karaktär på din gazpacho!
Soppan håller sig i kyl upp till tre dagar men fungerar utmärkt att frysa in. På vintern går den även att servera varm men vi föredrar att avnjuta den kall en varm sommardag – ett tips är att hälla gazpachon på termos för att hålla den kall.
PRODUKTER I RECEPTET
Matlagning och bakning
105kr