Kladdkaka med lakritskola och flingsalt

Intensiv kladdkaka möter god lakritskola
Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar hos Allas och har skrivit flera böcker om bakning.

Ingredienser

Tillagning

  • 1. Klä en springform med bakplåtspapper, sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Smält smöret i en stor kastrull, ta av kastrullen från plattan. Hacka chokladen och smält det i det varma smöret. Vispa ner socker och ett ägg i taget.
  • 3. Blanda mjöl och lakritspulver och sikta ner i smeten, rör om.
  • 4. Fyll formen med smeten och grädda i ca 30-35 min. Låt kakan svalna i formen
  • 5. Koka upp alla ingredienser till lakritskolan till 117 grader. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylen.
Kladdkaka med lakritskola och flingsalt - Intensiv kladdkaka möter god lakritskola

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Kalabrien

105.00kr

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Asien

90.00kr