Kladdkaka med världens godaste lakrits- och violglass

Kladdkaka fylld med Svenskjävlar!
Jenny Finn

Jenny Finn

Jenny Finn driver bloggen Jennys RumochSpis där man hittar all möjlig variation på mat, dryck och bakverk då hon bloggar om allt som hon och familjen tycker om.

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Chokade Svenskjävlar
  • Violglass
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • Violessens (finns i välsorterade butiker eller att beställa på nätet)
  • Lila pastafärg, inget måste men ger mer lila färg vilket ser trevligare ut.

Tillagning

  • Kladdkaka
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Sätt bakplåtspapper i botten på en 22 cm springform.
  • Smält smöret.
  • Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.
  • Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen. Dela chokade svenskjävlar och tryck ner så många du vill ha och tycker är lagom i smeten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. Fasta ytterkanter och lite dallrig i mitten, då är den klar.
  • Låt svalna lite och ställ sen kakan i kylen för att sätta sig. Gärna över natten.
  • Violglass
  • Vispa grädden tills den får mjuka toppar.
  • Tillsätt kondenserad mjölk och vispa lite till.
  • Smaksätt med violessens, smaka av så du är nöjd.
  • Blanda i pastafärg så glassen får en vacker lila färg.
  • Häll smeten i en form som rymmer 1 1/2 liter.
  • Täck med plastfolie och frys i minst 6 timmar.
Servera kladdkakan med glassen och toppa med skivade chokade chokladjävlar.

PRODUKTER I RECEPTET