Kladdkaka med världens godaste lakrits- och violglass
Kladdkaka fylld med Svenskjävlar!
Ingredienser
- Kladdkaka
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- Chokade Svenskjävlar
- Violglass
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk kondenserad mjölk
- Violessens (finns i välsorterade butiker eller att beställa på nätet)
- Lila pastafärg, inget måste men ger mer lila färg vilket ser trevligare ut.
Tillagning
- Kladdkaka
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Sätt bakplåtspapper i botten på en 22 cm springform.
- Smält smöret.
- Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.
- Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen. Dela chokade svenskjävlar och tryck ner så många du vill ha och tycker är lagom i smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. Fasta ytterkanter och lite dallrig i mitten, då är den klar.
- Låt svalna lite och ställ sen kakan i kylen för att sätta sig. Gärna över natten.
- Violglass
- Vispa grädden tills den får mjuka toppar.
- Tillsätt kondenserad mjölk och vispa lite till.
- Smaksätt med violessens, smaka av så du är nöjd.
- Blanda i pastafärg så glassen får en vacker lila färg.
- Häll smeten i en form som rymmer 1 1/2 liter.
- Täck med plastfolie och frys i minst 6 timmar.
Servera kladdkakan med glassen och toppa med skivade chokade chokladjävlar.
PRODUKTER I RECEPTET
Lakrits
89kr