Lakrits- och chokladfudge
Fudge med rejäl lakritssmak
(ca 40st)
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl muscovadosirap
- 50 g smör
- 100 g 70%-ig choklad
- 2 msk lakritspulver från Kalabrien
- Ev. Lakritsgranulat från Kalabrien
Tillagning
- 1. Blanda grädde, socker och muscovadosirap i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och koka tills temperaturen når 120 grader. Det tar cirka 25-30 minuter
- 2. Rör i smör och låt koka ytterligare 2 min.
- 3. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från värmen och rör i choklad och lakritspulver. Rör tills allt är välblandat.
- 4. Klä en form på cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll fudgen i formen och låt svalna helt.
- 5. Skär fudgen i lagom stora bitar, och om du vill kan du rulla de i lite lakritsgranulat för extra lakrits!
PRODUKTER I RECEPTET
Matlagning och bakning
105kr
Matlagning och bakning
105kr