Lakrits- och chokladfudge

Fudge med rejäl lakritssmak
(ca 40st)
Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar hos Allas och har skrivit flera böcker om bakning.

Ingredienser

Tillagning

  • 1. Blanda grädde, socker och muscovadosirap i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och koka tills temperaturen når 120 grader. Det tar cirka 25-30 minuter
  • 2. Rör i smör och låt koka ytterligare 2 min.
  • 3. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från värmen och rör i choklad och lakritspulver. Rör tills allt är välblandat.
  • 4. Klä en form på cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll fudgen i formen och låt svalna helt.
  • 5. Skär fudgen i lagom stora bitar, och om du vill kan du rulla de i lite lakritsgranulat för extra lakrits!
Lakrits- och chokladfudge - Fudge med rejäl lakritssmak

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Kalabrien

105.00kr

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Asien

90.00kr