Lakrits- och hallonpannacotta

Traditionell italiensk efterrätt med lakrits
(4 portioner)
Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar hos Allas och har skrivit flera böcker om bakning.

Ingredienser

  • Hallonpannacotta
  • 2 dl grädde
  • 2 dl färska eller frysta hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1 gelantinblad
  • Lakritspannacotta
  • 2 dl grädde
  • 2 msk saltlakritspulver från Asien
  • 2 msk strösocker
  • 1 gelatinblad

Tillagning

  • Hallonpannacottan är gjord på halva receptet två gånger för att skapa de olika lagren. Det går utmärkt att bara göra två lager om man vill spara tid.
  • Hallonpannacotta
  • 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.
  • 2. Värm upp grädden, hallon och socker i en kastrull, ta av från värmen efter första bubblan. Sila av vätskan för att slippa alla kärnor.
  • 3. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i den varma gräddblandningen tills det är helt upplöst. Häll upp på glas och ställ i kylen i ca 30 minuter och det stelnat lite.
  • Lakritspannacotta
  • 1. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.
  • 2. Blanda grädde, lakritspulver och socker i en kastrull, värm upp och ta av från plattan efter första bubblan. Lös upp gelatinbladet i blandningen.
  • 3. Fyll glassen med lakritspannacottan och låt stelna helt i kylen. Servera med hallon och små maränger och kryddgrönt.
Lakrits- och hallonpannacotta - Traditionell italiensk efterrätt med lakrits

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Kalabrien

105.00kr

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Asien

90.00kr