Knäckiga lakritsäpplen

Kanderade äpplen på nytt vis
(6 st)
Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kom tvåa i Hela Sverige Bakar år 2013. Fredrik är en självutnämnd baknörd som bloggar hos Allas och har skrivit flera böcker om bakning.

Ingredienser

Tillagning

  • 1. Koka upp socker,grädde, muscovadosirap och lakritspulver i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna.
  • 2. Låt sjuda till 124 grader ca 10 minuter. Gör ett kulprov i ett glas vatten om du inte har en termometer.
  • 3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret.
  • 4. Häll blandningen i en mindre värmetålig skål som är lite större än äpplena.
  • 5. Tryck in en gaffel eller träpinne i äpplena och doppa dem i knäcken.
  • 6. Lägg på en liten tallrik eller på bakplåtspapper och låt dem svalna.
Knäckiga lakritsäpplen - Kanderade äpplen på nytt vis

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Kalabrien

105.00kr

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Asien

90.00kr