Lakritskolasnittar

Klassisk kaka som går snabbt att slänga ihop
(Ca 20st)
Astrid Clarén

Astrid Clarén

Astrid Clarén studerar och jobbar extra på Haupt Lakrits. Astrid gillar att baka och skapa recept - gärna med lakrits.

Ingredienser

Tillagning

  • 1. Ställ ut smöret så att det hinner bli mjukt
  • 2. Blanda ihop smör, socker, lakritspulvret, sirap, vaniljsocker i en bunke
  • 3. Blanda ihop bakpulver och mjöl ordentligt och lägg det sedan i smörblandningen
  • 4. Rulla ut degen till 3-4 längder och platta till dem på en bakpappersklädd plåt
  • 5. Grädda i mitten av ugnen på 175° i 10-12 minuter
  • 6. Skär kakorna diagonalt direkt när dom har kommit ut från ugnen. Låt kyla av
Lakritskolasnittar - Klassisk kaka som går snabbt att slänga ihop

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Kalabrien

105.00kr

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Asien

90.00kr