Lakritskolasnittar
Klassisk kaka som går snabbt att slänga ihop
(Ca 20st)
Ingredienser
- 150 g smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 3 tsk Lakritspulver från Asien
- 1 msk vaniljsocke
- 3 msk sirap
- 2 tsk bakpulver
- 3 1/2 dl vetemjöl
Tillagning
- 1. Ställ ut smöret så att det hinner bli mjukt
- 2. Blanda ihop smör, socker, lakritspulvret, sirap, vaniljsocker i en bunke
- 3. Blanda ihop bakpulver och mjöl ordentligt och lägg det sedan i smörblandningen
- 4. Rulla ut degen till 3-4 längder och platta till dem på en bakpappersklädd plåt
- 5. Grädda i mitten av ugnen på 175° i 10-12 minuter
- 6. Skär kakorna diagonalt direkt när dom har kommit ut från ugnen. Låt kyla av
PRODUKTER I RECEPTET
Matlagning och bakning
90kr