Lakritssnaps med citron och vanilj
En lättsam snaps med mycket lakritssmak
(75 cl)
Ingredienser
- 75 cl vodka
- 2 msk socker
- 1 citron
- 1 vaniljstång
- 1-2 msk Lakritspulver från Kalabrien
Tillagning
- 1. Häll vodkan på en flaska.
- 2. Häll i sockret och lakritspulvret. Ta 2 msk lakritspulver för en mildare smak på snapsen.
- 3. Skala citronen så att det blir ett långt skal och stoppa in det i flaskan.
- 4. Snitta vaniljstången på längden och stoppa in den i flaskan.
- 5. Låt snapsen stå och dra i ca 4 dagar.
- 6. Om man vill kan man sila snapsen genom ett kaffefilter innan servering.
Detta är ett grundrecept och det går att öka på citron, vanilj och lakritspulver om man vill. Men kom ihåg att vänta minst 2 dagar innan du smakar av första gången.
PRODUKTER I RECEPTET
Matlagning och bakning
105kr