Saffransbiscotti med mandlar och mjuk saltlakrits

Italiensk skorpa med svensk lakrits
Sofie Nilsson

Sofie Nilsson

Sofie Nilsson är konditor och känd från TV-programmet Dessertmästarna där hon kom två. Hon har även tävlat med juniorkocklandslaget.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 pkt saffran
  • 2 dl mandlar
  • 1 dl Haupt Lakrits SALT.
  • ägg till pensling

Tillagning

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Knåda ihop alla ingredienser utom mandlarna och lakritsen till en ganska kladdig deg.
  • Knåda sist in mandlarna och lakritsen.
  • Dela degen i tre lika långa längder och rulla ut dem på en plåt.
  • Pensla med ägg.
  • Baka till en ljus, gyllene färg i ca. 10 minuter men tiden kan variera från ugn till ugn.
  • Låt svalna.
  • Sänk ugnen till 100 grader.
  • Skär upp och torka i ugnen tills biscottin är helt torr.
  • Förvara i burk om det blir några över.
Saffransbiscotti med mandlar och mjuk saltlakrits - Italiensk skorpa med svensk lakrits
Slut i lager

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Kalabrien

105.00kr

Matlagning och bakning

Lakritspulver från Asien

90.00kr