Saffranspannacotta toppad med salt lakrits

Klassisk dessert
(4 portioner)
Sofia Selimi

Sofia Selimi

Sofia driver bloggen Zofias Kök med recept med egna tolkningar och inspiration från alla världens hörn.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 3 gelatinblad
  • 1/2 paket saffran ( 0,5 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Färska hallon
  • Chokade Svenskjävlar!

Tillagning

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
  • Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  • Lyft upp gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Tillsätt vaniljsockret och låt stå en lite stund.
  • Blanda ner yoghurt.
  • Häll upp i glas. Låt stelna i kylen i minst 2-3 timmar i kylen. Garnera med lakrits och färska hallon och njut.
Saffranspannacotta toppad med salt lakrits

PRODUKTER I RECEPTET