Saffranspannacotta toppad med salt lakrits
Klassisk dessert
(4 portioner)
Ingredienser
- Pannacotta
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl naturell yoghurt
- 3 gelatinblad
- 1/2 paket saffran ( 0,5 g)
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Garnering
- Färska hallon
- Chokade Svenskjävlar!
Tillagning
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
- Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
- Lyft upp gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Tillsätt vaniljsockret och låt stå en lite stund.
- Blanda ner yoghurt.
- Häll upp i glas. Låt stelna i kylen i minst 2-3 timmar i kylen. Garnera med lakrits och färska hallon och njut.
PRODUKTER I RECEPTET
Lakrits
89kr