LAKRITSKLADDKAKA MED VÄRLDENS GODASTE LAKRITS- OCH VIOLGLASS

Lakritskladdkaka fylld med Svenskjävlar!




JENNY FINN

Jenny Finn driver bloggen Jennys RumochSpis där man hittar all möjlig variation på mat, dryck och bakverk då hon bloggar om allt som hon och familjen tycker om.

Blogg  jennysrumochspis


INGREDIENSER

LAKRITSKLADDKAKA
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Chokade Svenskjävlar

VIOLGLASS
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
Violessens (finns i välsorterade butiker eller att beställa på nätet)
Lila pastafärg, inget måste men ger mer lila färg vilket ser trevligare ut.

TILLAGNING

LAKRITSKLADDKAKA
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt bakplåtspapper i botten på en 22 cm springform.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Dela chokade svenskjävlar och tryck ner så många du vill ha och tycker är lagom i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. Fasta ytterkanter och lite dallrig i mitten, då är den klar.
Låt svalna lite och ställ sen kakan i kylen för att sätta sig. Gärna över natten.

VIOLGLASS
Vispa grädden tills den får mjuka toppar.
Tillsätt kondenserad mjölk och vispa lite till.
Smaksätt med violessens, smaka av så du är nöjd.
Blanda i pastafärg så glassen får en vacker lila färg.
Häll smeten i en form som rymmer 1 1/2 liter.
Täck med plastfolie och frys i minst 6 timmar.

Servera lakritskladdkakan med glassen och toppa med skivade chokade chokladjävlar.


KLADDKAKA MED VÄRLDENS GODASTE LAKRITS- OCH VIOLGLASS

kladdkaka fylld med svenskjävlar!

PRODUKTER I RECEPTET

Chokade Svenskjävlar!
7-10 arbetsdagar
Lägg i varukorg

Populärt

Svenskjävlar!
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Lakritsbåt 'Hommage' Tore Wretman
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Salmiakpulver
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Svenskjävlar! xxl
REA
Tillfälligt slut
150 kr 360 kr
Logga in