GRANOLA MED LAKRITS OCH INGEFÄRA

Visst kan man krydda frukosten med lakrits!



ANNELI ANDERSSON

Annelie Andersson driver bloggen Blomster & Bakverk som är en härlig kombination av bakning, vegetariska recept och trädgårdstips - allt illustrerat med vackra bilder.

Blomster & Bakverk  blomsterochbakverk  anneliesblomsterochbakverk


INGREDIENSER

250 g (6 dl) havregryn (eller boveteflingor)
150 g (2,5 dl) grovt hackad sötmandel (eller cashewnötter)
45 g (1,5 dl) kokosflingor
2 msk svarta psylliumfrön
lakritsgranulat från Kalabrien eller lakritspulver från Kalabrien
2 tsk mald ingefära
160 g (1,75 dl) vatten
4 msk rapsolja
2 msk flytande honung
75 g (1,5 dl) torkade tranbär
55 g (1 dl) pumpakärnor

TILLAGNING

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda havregryn, mandel, kokos, psylliumfrön, lakrits och ingefära i en bunke.
3. Rör ihop vatten, olja och honung och ringla över den torra blandningen. Vänd om ordentligt så att allt blandas.
4. Häll ut på bakpappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Rör om ett par gånger så att det rostas jämnt.
5. Låt granolan kallna på plåt och tillsätt sedan tranbär och pumpafrön.
6. Rör om och häll på glasburk med tätslutande lock.


GRANOLA MED LAKRITS OCH INGEFÄRA

visst kan man krydda frukosten med lakrits!

Populärt

Svenskjävlar!
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Lakritsbåt 'Hommage' Tore Wretman
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Salmiakpulver
1-3 arbetsdagar
Lägg i varukorg
Svenskjävlar! xxl
REA
Tillfälligt slut
150 kr 360 kr
Logga in